BX272u (Techniek Overig)

door gero @, Eindhoven, 16.04.2017, 18:13 (245 dagen geleden)

Ik heb een opgeknapte en spelende BX272u. Daarin is het luidsprekerdoek vernieuwd door een effen doek wat ik niet mooi vind vooral omdat het heel licht van kleur is, blinkt, glimt en fonkelnieuw uitziet. Ik heb wel een mooi oud stukje luidsprekerdoek van de goede maat.

Ik heb het idee dat het uitkasten van deze radio een linke zaak is omdat in het manual gewaarschuwd wordt om voor het uitkasten het aandrijfsnoer met een speciale beugel (die ik niet heb of ken) op de aandrijftrommel vast te zetten. Snap ook niet hoe dit zit.

Verder heb ik alleen nog maar ontdekt hoe ik de bruine knoppen opzij moet losmaken, nl
door - na verwijderen van de bodemplaat - door gaten heen de schroefjes waarmee die knoppen op assen vastzitten los te draaien. Verder heb ik geen idee wat ik allemaal los moet draaien behalve de twee schroeven aan de achterkant onderaan in het chassis. Bovenin lijken er ook allerlei schroeven in aanmerking te komen maar ik weet niet goed welke. De hele aandrijving (geleider, wieltjes, snaar) lijkt links vastgezet op de luidsprekerplank maar rechts gewoon te zweven. Dwz links en rechts zit het geheel daarvan ook nog tegen de kast aangeschroefd. Die zullen dus ook wel losmoeten. Ik weet ook niet hoe ik de aanwijsnaald die door het dak heen uitsteekt moet verwijderen. Is dat de schoef die er onderaan inzit? Ook weet ik niet of alles tegelijk met de luidsprekerplank erbij naar buiten komt (dat denk ik) of dat die plank weer apart verwijderd moet worden.

Kan iemand me groen licht geven voor uitkasten en een instructie leveren? Ben geen kluns maar ook niet vreselijk handig.

Een alternatief zou kunnen zijn om het doek van buitenaf op de een of andere manier te verven of vervuilen om het ouder uit te laten zien. Heeft iemand daar een tip voor? Als dat makkelijk kan, kan ik de zaak in elkaar laten zitten.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread