speciale luidspreker condensator (Techniek Radio/TV)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 19.06.2017, 10:18 (218 dagen geleden) @ Prosper
Bewerkt door John Hupse, 19.06.2017, 10:29

ogenschijnlijk een gewone teerknol.

Van der Heem had een geheel andere perceptie van het begrip "condensator". Je noemt dit onderdeel een "teerknol", maar dat berust op een misverstand. Weliswaar ziet de omhulling er teerachtig uit, maar een "knol" is toch echt iets heel anders.

welke bijzondere eisen zijn eraan gesteld?

De belangrijkste eis is dat deze condensator een wisselspanning van 200 volt moet kunnen doorstaan, ook gedurende een langere tijd (levensduur van circa 15 jaar).

Elke moderne condensator die aan deze eis kan voldoen (sommige Chinese types kunnen dit niet aan, ondanks de opdruk) is geschikt voor dit doel.

Je komt niet veel verder met je kennis van elektronica door allerlei tips te lezen die gaan over over "teerknollen" en over dubieuze toestelmodificaties. Wat wel helpt is b.v. het volgen van een reparatiecursus.

Monteer de nieuwe condensator op de hieronder getoonde manier, dus tussen aansluitpunt 2 van de eindbuis en de speciaal op het chassis hiervoor aangebrachte soldeerlip. Dus niet tussen twee willekeurig gekozen andere punten van de schakeling.

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread