vervolg 1 Philips bx760x (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 15.07.2017, 15:59 (187 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Met dank, na mijn vorige oproep voor de afstemschaal heb ik nu een complete radio voor onderdelen.

Ondertussen bijna alle teerknollen vervangen en de electrolieten. Ik krijg ontvangst op LG, MG en KG. Weet nog niet echt hoe goed, was maar met een paar meter kabel als antenne in de kelder/hobbyshop. Ja eerst met een lamp opgestart en een tijd laten staan.

eerste vraag:
In het schema R108 (36ohm), dat groene ding naast de gelijkrichterbuis, meet ik 6.7V wisselstroom voor de lampjes en de heaters voor de buizen, Maar ik meet maar 0.4 ohm tussen de uiteinden en 3.6 ohm tussen de onderste en de middelste aftakking. Zit dus ergens sluiting in. Zie de eerste foto.
Op de tweede foto van mijn reservechassis kun je zien dat iemand al een weerstand bij had geplaatst. Diezelfde "oplossing" vond ik ook eerder hier (2014).

Mijn vraag, waarom zit er een parallel weerstand van 38 Ohm met de buizenheaters en de lampjes. en wat voor waarde moet de middelste aftakking hebben?. Op alle foto's die ik vind zit de middelste aftakking heel hoog in de weerstand zoals op de foto's. Zal proberen met de twee groene weerstanden de 36 Ohm te krijgen.


[image]

[image]

Wordt vervolgd.

mvg
Frans Maessen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread