Rubber Renue >> vervanger? (Techniek Radio/TV)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 15.07.2017, 21:27 (186 dagen geleden) @ cees59

Rubber Renue >> vervanger

geen idee, "Rubber Renue" heeft meer letters dan "vervanger", maar het is de vraag of je dat bedoelt. Je verhaal begint wat op een Babylonische spraakverwarring te lijken, probeer het eens in het Nederlands.

'Grease' is het Engelse woord voor "smeervet". Je gebruikt dit b.v. in een kogellager (dat is het onderdeel waarvan de kogeltjes op de grond vallen wanneer je de draaitafel verwijdert). Wanneer je deze kogeltjes eerst met wat smeervet vastplakt op de plek waar ze eigenlijk horen te zitten vergemakkelijkt dit de montage van de draaitafel.

"* Zus. swischen rad (rubber)"

Een rubberen tussenwiel kan je prima reinigen met een schone doek waarop je eerst wat spiritus aanbrengt. Met "Swischen" bedoel je waarschijnlijk Zwischen, een Duits woord voor "tussen". Een tussenwiel wordt in Duitsland "Zwischenrad" genoemd, in het Engels vertaalt dit zich naar "Idler wheel".

In de NVHR-schematheek vind je de Philips documentatie van deze 22GC060, deze is gesteld in 6 Europese talen. Voor Maarten staat er nog iets in over de vertaling van het begrip "Samenstelling":

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread