Gezocht: buishouders voor PE05/25 (Gezocht)

door Eleen @, Deurne (BE), 16.07.2017, 13:19 (189 dagen geleden) @ electronenbuizen

Ik heb gisterenavond nog een gesprek gehad ivm de gezochte buisvoet.

De buis PE05/25 die in de zelfbouw-zender zit heeft wel degelijk een metalen kraag rondom de pennen zitten. De pennen zelf komen maar 1 à 2 millimeter onder de kraag uit. De kraag heeft een uitsparing tegnover één van de pennen, waarin een nok van de buishouder past. Dit zorgt er voor dat de buis enkel in de juiste positie in (over) de voet kan geplaatst worden. Tevens bevat de kraag onderaan een naar binnen gekeerde ring, waarachter in de buishouder aanwezige grendelveren vallen. Hiermee wordt de buis in de buishouder vast gehouden.

De buishouder is uit een bruine hars-substantie vervaardigd en bovenaan helemaal verkruimeld, waardoor de contacten en vergrendelveren niet meer op hun plaats blijven zitten. Ik heb volgens de mij verstrekte uitleg volgende schetsjes gemaakt.

[image]

[image]

Vermoedelijk gaat het hier om een eerste versie van buis en socket, waarvan ik nergens verdere informatie over vind.

De buis en codenr van socket zoals vermeld in het Philips-datablad verwijzen naar een latere? uitvoering, die meer in de richting van een groter model Rimlock techniek wijzen. Van de buis zonder kraaag heb ik ondertussen ook foto's gevonden; van de bijhorende voet echter niks. Mogelijk is een Loctalsocket mits aanpassing te gebruiken voor een buis zonder kraag.

De zoektocht gaat verder; tips zijn welkom.

Mvg, Eleen

--
Ik ben nog op zoek naar een PW4032 Philips Counter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread