Inwoning (Algemeen)

door Oldtimer @, Oegstgeest, 05.08.2017, 17:04 (130 dagen geleden) @ huub.jak

Huub,

Jouw aanpak valt dus onder nummer 6 van onderstaande lijst. :-)

Bijgaande methoden en middelen zijn er om houtworm te bestrijden:

1. Middelen op basis van Permethrin. Hiervan bestaan vele verschillende varianten en staat ook wel bekend als Houtwormdood. Experts geven echter aan dat de behandeling met Permethrin niet effectief is. Preventief behandelen kan wel goed helpen.

2. Petroleum
Een veel besproken methode op het WWW om houtworm te bestrijden is met petroleum. Dit is echter een huis, tuin en keuken methode en experts geven aan dat deze methode niet goed werkt. Helaas is dus ook deze methode niet 100% effectief en worden alleen de Houtwormen meer aan het oppervlak gedood.
Houtwormen dieper in het hout, poppen en eitjes worden niet gedood door petroleum.

3. Hitte
Een andere techniek die veel besproken wordt online, is dat u kleine voorwerpen een half uur lang kunt verhitten in de oven. Dit zullen de houtwormen niet overleven volgens vele websites. Dit zou moeten gebeuren op 55 tot 70 graden Celsius. Echter is het plaatsen van houten voorwerpen in een oven niet verstandig. Er kan veel misgaan wat nog voor veel meer problemen kan zorgen.

4. Kou
Hetzelfde geldt voor een behandeling met kou. Kleine voorwerpen kunt u ook in een plastic zak in de vriezer leggen. Laat het twee weken lang liggen en de Houtwormen zullen dit niet overleven.

5. Gas
Houtworm bestrijden wordt af en toe gedaan door een behandeling met gas. Dit wordt vaak gedaan als de plekken waar het ongedierte zich bevindt moeilijk te bereiken zijn.

6. Gif
Ook Houtworm bestrijden met gif moet gedaan worden door een expert. Dit is vaak de eerste methode die wordt toegepast als het hout gewoon goed te bereiken is. In sommige gevallen worden meubels meegenomen en hoeft u uw woning niet te verlaten. Behandeling met gif is zeer effectief en veel bedrijven geven garantie op hun behandeling. Dus mocht de houtworm onverhoopt toch terug keren zullen zij dit onder de garantie behandelen.

7. Verf, lak, vernis, olie, boenwas of beits
Houtworm bestrijden zal niet gaan met deze middelen, maar ze kunnen we goed helpen om Houtinsecten te voorkomen. Het gebruik van verf, lak, vernis, olie, boenwas of beits kan u in de toekomst een hoop ellende besparen.

Willem


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread