Oplossen van secondenlijm...? (Algemeen)

door Geert Dirksen @, Amersfoort, 07.08.2017, 12:19 (168 dagen geleden)

Goedemorgen heren,
Van een klein knopje van een bakelieten radio was een pietepeuterig klein randje afgebroken en dat heb ik met behulp van een pincet en secondenlijm weer gelijmd gekregen op de plaats waar het hoorde te zitten. Tot dusver geen probleem, maar...na een kwartier bleek dat niet alleen het afgebroken stukje weer goed vast zat, maar ook het asje van het knopje. Na de nodige krachttermen die niet voor publicatie geschikt zijn, bleek dat ietsje pietsje van de secondenlijm langs het knopje was gelopen en tussen asje en doorvoergat was terecht gekomen... Aangezien het knopje met as (een geheel) van bakeliet zijn en de kast eveneens, zit e.e.a. onwrikbaar vast en voorzichtig hamertje tik op het knopje spelen levert geen resultaat, terwijl de kans op een scheur groot is!
In een draad uit 2009 vond ik een opmerking waarin gesteld werd dat aceton wellicht cyanoacrylaat-lijm op zou kunnen lossen, maar het antwoord op deze vraag heb ik nog nergens kunnen vinden..!
Is er inmiddels een niet-destructieve oplossing gevonden/vastgesteld voor dit soort kostbare vergissingen? Graag zie ik jullie commentaar...
Groet van Geert.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread