Grote schema's scannen. Tip! Niet scannen maar fotograferen! (Algemeen)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 07.08.2017, 21:18 (132 dagen geleden) @ Roland Huisman

Eigenlijk zou er een soort 'schema gezocht' lijst moeten zijn. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen bewust is van het feit dat men iets heeft dat iemand anders zoekt...

mee eens, men leeft vaak niet in de werkelijkheid. Mensen zijn nu eenmaal meer geïnteresseerd in social media, zoals b.v. dit forum.

Wanneer je wilt weten wat er op een typeplaatje staat van een Marktplaats radiotoestel dan wordt dit niet meer gevraagd aan de eigenaar van het toestel, maar dan wordt zo'n vraag op een forum geplaatst. Men communiceert nu eenmaal liever met 1000 virtuele personen dan met de betrokkene. Na afloop van zo'n exercitie (wanneer blijkt dat hetzelfde geldt voor de betrokken persoon) wordt er gezegd "toeval bestaat niet".

De NVHR heeft een "Schema's gezocht"-lijst al een jaar of 10 in gebruik, dus vanaf de start van de on-line schematheek in 2007. Elke keer dat je de NVHR-schematheek bezoekt zie je geheel bovenaan "Schema's gezocht" staan. Men is er echter nauwelijks in geïnteresseerd, in die zin is het inderdaad, zoals je zegt, "ondankbaar" werk.

Ik heb indertijd een vrij groot aantal scans van Hein Ros ontvangen, deze documentatie staat al vele jaren in de schematheek. Het gaat overigens niet alleen om TV-toestellen. Hij stuurde ze ook naar Frank Philipse (die ze eveneens op zijn website plaatste) en naar jou.

De schematheek kent dan ook de volgende vermelding:

De NVHR schematheek maakt onder meer gebruik van de historische documentatie van: Radiotechniek en Restauratie (met dank aan Theo Okkinga), Frank's Electron tube Pages (met dank aan Henrik Ros), RadioDatabase.nl, PhilipsRadios.nl, Radiomuseum.org, GFGF e.V. en Radiomuseum Hengelo.

Daarnaast vindt je vrijwel alle Amerikaanse schema's op de NVHR-website, dankzij de gedigitaliseerde Rider's schemaboeken. Schemaboeken worden echter nauwelijks bekeken, men beperkt zich immers tot wat google vindt (en die vindt ze niet).

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread