Zucht... Aldoor die overijverige compressie bij de NVHR (Algemeen)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 09.08.2017, 22:37 (165 dagen geleden) @ Hans van der Marel

Wat is het dan wel John ? zo spreek je in raadsels.

Ik zal het proberen uit te leggen, maar ik ben helaas ook niet alwetend. Ronald start weer eens een item op over de verderfelijke invloed van datacompressie, iets waar hij al vaker een probleem van maakte. Alle on-line bibliotheken van enige omvang maken dankbaar gebruik van datacompressie, anders zouden de gebruikers lang niet zoveel gegevens kunnen downloaden. Datacompressie scheelt ongeveer een faktor 15 in de bandbreedte van een schemaserver, maar Ronald heeft het er niet zo op.

Vervolgens zegt hij in antwoord op een opmerking dat een en ander toch prima leesbaar is dat het hem eigenlijk gaat om de "losse vellen" die ontstaan wanneer je deze folder gaat uitprinten op een printer die werkt met losse vellen. Het aantal vellen is echter altijd drie, tenminste wanneer je probeert een enigszins gelijkende folder te fabriceren.

Ik ben gewoon benieuwd waar het nu werkelijk over gaat, net als jij. Ronald wil eigenlijk een interessante en informatieve eigen website produceren, dus je zou denken dat hij zo'n folder op zijn eigen website plaatst, plus natuurlijk de bijbehorende Philips service documentatie.

Dat doet hij echter niet. In plaats hiervan zet hij de gescande documenten een weekje op wetransfer en meldt dit op een radioforum. Hij zucht, vindt de NVHR schematheek "overijverig" en roept dat hij "niets meer wil aanleveren" omdat het zou gaan om "ondankbaar werk", omdat zijn spullen worden "verminkt" en omdat hij "er niet te veel moeite in wil steken". Hij meldt al "1.000 pagina's" te hebben ingescand.

Even goede vrienden, maar wanneer je zoiets op een forum roept gaan een aantal mensen natuurlijk meejammeren (vandaar de term "social media";), en krijg je precies de reakties waar je om vraagt.

Ronald kan het beste zelf uitleggen wat hem bezielt, maar ja, zo werkt het niet op sociale media. Het gaat er meestal gewoon om iets uit te lokken en vervolgens niets meer te zeggen over het onderwerp. Helaas is dat in dit geval ook zo.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread