Zucht... Aldoor die overijverige compressie bij de NVHR (Algemeen)

door Maarten Bakker @, Delft, 10.08.2017, 02:56 (166 dagen geleden) @ John Hupse
Bewerkt door Maarten Bakker, 10.08.2017, 03:27

Dat is niet het soort bronvermelding dat Eleen bedoelt, vermoed ik. Ik lees haar redenatie als: "Indien de NVHR om logistieke redenen kiest voor het beschikbaar stellen van een werkkopietje van mindere kwaliteit, zet er dan een linkje bij naar een plek waar je een betere scan kunt vinden". Als dat niet klopt, klopt onderstaand betoog natuurlijk ook niet helemaal meer, dus hoor ik graag van haar of ik het goed begrepen heb.

Nou schiet die methode m.i. zijn doel een beetje voorbij, want veel mensen sturen het document op naar de NVHR omdat ze zelf geen plekje online hebben. Een mogelijkheid is om de goede kopie in een semicommerciƫle schematheek te plaatsen die zelf geen of nauwelijks nabewerkingen pleegt, maar ik vermoed dat de NVHR niet zit te wachten op linkjes naar sites als Elektrotanya in het overzicht.

Nou hebben we eerder een discussie gehad (met een al genoemde belofte die ik nog waar wil maken, inclusief de excuses dat het op de grote hoop is beland) over het bereiken van een zo goed mogelijk compromis tussen leesbaarheid en opslagruimte. Dat zal alsnog wel meer opslagruimte vergen dan de compressie waar deze discussie steeds weer over oplaait.

Is het daarom misschien handiger om de discussie te concentreren op de opslagruimte zelf? Kun je aangeven om hoeveel ruimte het gaat en wat de gemaakte kosten en het budget zijn?

Ik kan me voorstellen dat dat meer iets is dat binnen de vereniging besproken moet worden inplaats van op een openbaar forum, is het misschien iets voor de eerstvolgende ledenvergadering al duurt dat nog even?

P.S. Na verdere lezing van de discussie en het plaatsen van een aantal andere reacties ben ik toch weer compleet confuus over de reden dat het nog steeds nodig is om deze discussie te voeren. Ik schrijf hierboven over opslagruimte, maar is dat het probleem wel of is er bij de documentatiedienst van de NVHR 'alleen maar' een ondermaats besef van kwaliteit? In dat laatste geval moet ik misschien haast maken met het nakomen van mijn oude belofte om goed gedocumenteerd te laten zien hoe het ook kan, of zou dat niets uitmaken?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread