Onbekend Grundig radiomeubel (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 10.08.2017, 10:30 (165 dagen geleden) @ John Hupse

beide toestellen (zowel de Grundig radio als de Dual grammofoon) vind je in de NVHR-schematheek. Dat is een plek waar enorm veel interessante informatie over oude radio's, grammofoons, bandrecorders, tv-toestellen enz. voor iedereen toegankelijk is opgeslagen. Het is allemaal vrijwilligerswerk, en dus gratis.

Er steekt enorm veel werk in dit project. Op dit forum wordt helaas geprobeerd om een en ander opzettelijk in diskrediet te brengen. Dat betreur ik.

John, eenieder is vrij om zelf een betere database op te zetten. Het internet is volop in beweging en de mogelijkheden worden steeds groter.
Vroeger (jaren 80) was een harde schijf van 20MB nog een bodemloze put, tegenwoordig kan daar nauwelijks een HR foto op. Opslagruimte lijkt geen probleem meer te zijn. Maar om dan alles opnieuw in te scannen en dan ook nog eens de database geheel te vernieuwen is een gigantisch werk. En hoewel het tegenwoordig misschien allemaal beter kan, neemt dat niet weg, dat behoudens een enkele afbeelding, gewone zwart-wit teksten en tekeningen over het algemeen, ook na uitvergroting prima bruikbaar zijn. Ik grijp eerder naar de NVHR database, dan de ca 50 documentatiemappen (o.m. Philips sinds 1946) die mijn vader voor de zaak bijeengebracht heeft.
Ik heb ze bewaard om ooit eens in te scannen, maar de tijd gaat voort en de HP scanjet 4C waarover ik beschik hoort tegenwoordig ook in het museum en is zowat het toppunt van traagheid, als ik tegenwoordig de moderne scanners zie, die honderden a3 bladen dubbelzijdig scannen in een paar minuten. Hobbymatig zijn dergelijke machines bijna onbetaalbaar.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread