uitgangstrafo philips AG9015 (Gezocht)

door Peter1952 @, 10.09.2017, 20:28 (133 dagen geleden) @ enzo

Wat ik hier zie is gewoon prutswerk.
Als dit inderdaad door iemand is gedaan die ervaring heeft in het repareren c.q. reviseren van Philips apparatuur dan houd ik mijn hart vast. Ik zou de onderkant wel eens willen zien.

De uitgangselco's zijn vervangen door elco's die daar totaal niet geschikt voor zijn. Deze elco's dienen het complete audiospectrum door te geven aan de luidsprekers, al of niet via de uitgangstrafo's.
Het vervangen van de uitgangselco's is lang niet altijd nodig. Ik vraag me af of de reparateur ze wel gecontroleerd heeft op specs.

Dan de manier waarop. Printelco's gemonteerd op een stuk gaatjesprint. Vreselijk. Goede buselco's zijn nog steeds te koop en kunnen gewoon op de plek van de oude gemonteerd worden.
Wat er nu in zit is gewoon goedkope zooi.
Jammer dat de onderkant niet getoond wordt. In de eindtrap zitten verschillende weerstanden waarvan je kunt aannemen dat ze verlopen zijn. Die bepalen voor een groot deel de instelling van de fasedraaiers.

Het is geen wonder dat deze versterker zo slecht klinkt. Waarschijnlijk is de uitgangstrafo niet eens de schuldige.

Ik heb in het verleden verschillende exemplaren van zowel de AG9014. AG9015 en AG 9018 gereviseerd en die klonken allemaal zoals het hoort. Niks geen wollige, niet dynamische weergave, maar gewoon een prima geluid, zowel op hoogohmige als laagohmige luidsprekers.

Ik vraag me af of een klacht indienen nog zin heeft. Deze versterker is gewoon grondig verknalt.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread