Verkleurd plastic frontje, ca. 1962 (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 30.11.2017, 18:53 (14 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Heel veel jaren geleden had ik een dergelijk radiootje en heb ik het vergeelde plastic weer mooi crèmekleurig gekregen met Cillit Bang
met bleekmiddel https://www.huishoudplein.nl/schoonmaakmiddel/bleekmiddel/cillit-bang-power-cleaner-met-bleek/G4_H12_C2166_P762734/
Het beste werkt het als je het toestel uit elkaar neemt voordat je er aan begint, dan heb je het mooiste resultaat.

Ja, uit elkaar halen is altijd een goed idee natuurlijk.
Dan ziet het er ongeveer zo uit:

[image]

Tegen de muur staan de achterwand en het front, op de kast ligt de luidspreker, voor de kast het chassis en rechts in een bakje de knoppen en schroeven.
De schaal ziet er heel mooi uit maar zit iets verdraaid opgeplakt. Misschien heeft iemand zo een afwijking in de aanwijzing willen herstellen? Ik durf die schaal niet goed los te trekken omdat ik bang ben dat ik hem dan verbuig of breek en nooit meer mooi krijg.

Nu op zoek naar Cillit Bang Bleek!!

Ondertussen ben ik bang dat ook de bandschakelaar een probleem heeft. Aan de bediening zit een soort haakje vast, waarvan ik verwacht dat die in een soort oogje van de schakelstrip valt. Maar de schakelstrip eindigt met zo te zien een breuk en een piepklein gaatje rechtsonderin dat nooit meerdere schakelhandelingen kan overleven.
Klopt het dat bij dit toestel de schakelaar naar RECHTS betekent band III en LINKS kies je voor band I?

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread