steker / stekker - site (Techniek Overig)

door gero @, Eindhoven, 16.04.2017, 15:31 (245 dagen geleden)

U mag deze draad net als de vorige over het onderwerp sluiten maar ik wil het forum wel laten weten dat ik in mijn zoektocht naar info over de steker / stekker op
www.plugsocketmuseum.nl
ben gestuit. Een leuke site voor geinteresseerden in het onderwerp, gemaakt door een Nederlander.

steker / stekker - site

door Pieter Vos @, 16.04.2017, 19:38 (245 dagen geleden) @ gero

Inderdaad een aardige site over stekkers en stopcontacten. Leuk dat iemand zich daar in specialiseert en er een website over maakt. Behalve batterij gevoede radio's heeft elke radio een net stekker.;-)

Enerzijds herkende ik verschillende oude stekkers die ik ook in mijn bezit heb. Anderzijds denk ik dat de houder van deze website blij zal zijn met foto's van nog ontbrekend stekker materiaal, bijvoorbeeld de bekende haakse en ronde stekker die bij veel Philips en Erres toestellen van de jaren 40 werd toegepast.

Met vriendelijke groet, Pieter.

steker / stekker - site

door gero @, Eindhoven, 17.04.2017, 20:26 (244 dagen geleden) @ gero

De maker van het stekker museumpje bevestigde wat Michiel zei over mijn stekker. Het merk is VLM (Italie) en idd van (begin) jaren 70 en idd vaak bij designlampen toegepast. Hij had zelf een witte en zwarte maar bevestigde dat hij niet in het web museumpje stond. Dat gaat nu dankzij mij veranderen ;-) Ook al is het helemaal geen bijzondere stekker.

RSS Feed van deze thread